De nya svenska Hollywoodkändisarna

Sverige är ständigt aktuellt på den internationella filmscenen och allt oftare dyker svenska namn upp i ledande roller på bioduken. Den banan trampades upp av giganter inom svensk film, namn som Ingrid Bergman och Greta Garbo. Men för den yngre generationen kanske namnen inte ringer några klockor. Under 90- och 2000-talet har svenska skådespelare fått ett rejält uppsving och frågan är om det inte gömmer sig en ny megastjärna bland de aktuella namnen? Kanske kommer någon av de nya svenska Hollywoodskådespelarna göra giganterna sällskap och få en egen stjärna på Hollywood Walk of Fame? Titta närmare på två av de hetaste kandidaterna.

Alexander Skarsgård
Alexanders Skarsgård, född i augusti 1976, kommer från en anrik skådespelarfamilj där alla utom mamma My Skargård är aktiva inom film. Stellan Skarsgård, Alexanders pappa, har synts i en mängd storfilmer under åren och bland dem hittas internationellt erkända klassiker som Dancer in the Dark, Good Will Hunting och den populära Disney-franchisen Pirates of the Caribbean. Alexander har själv börjat medverka i en rad uppmärksammade filmer och är för tillfället aktuell med Tarzan som kommer släppas i 2016. Alexander kommer spela huvudrollen som djungelmannen och det är utan tvekan hans största roll hittills. Det var i samband med hans roller i Tv-serierna Generation Kill och True Blood som hans karriär verkligen tog fart och han är numera en av Sveriges största exporter till den internationella filmscenen.De nya svenska Hollywoodkändisarna 22

Alicia Vikander
Alicia Vikander, född i oktober 1988, började sin karriär med kortfilmer och tv-serier. Hennes mest kända roller var i serien Andra Avenyn och senare debuterade hon på filmscenen som Katarina i Till det som är vackert. Hennes rolltolkning i Till det som är vackert vann henne en Guldbagge för bästa kvinnliga skådespelare. Alicias karriär tog fart när hon spelade i Anna Karenina, en omarbetning av Leo Tolstoy’s klassiska novell. Alicia kom senare att landa roller i Testament of Youth och fick stor uppmärksamhet för sin roll som robot i Ex Machina. Hon är nu aktuell i fem Hollywood-produktioner och kommer i 2016 att bland annat medverka i Matt Damon’s Bourne-franchise. Hon säger själv i en intervju med SvD att hon för några år sedan inte hade några tankar på att arbeta utomlands, men det verkar som att Sverige snabbt blev för litet för Alicia Vikander. Med den nya succéfilmen The Danish Girl i bagaget är det lite som hindrar Alicia att bli nästa superstjärna.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *