Kolla film i Sverige

Att kolla på film är en aktivitet som varit populär i flera årtionden. Aktiviteten började för väldigt länge sedan när de första filmerna började sändas på bio utan både text och ljud. Numera går det att kolla på film nästan överallt hela tiden genom appar som Netflix och Prime. Därför kan det vara bra att köpa Ipads till familjen så att alla kan kolla på vad de vill. Självklart går det också bra att kolla i mobiltelefonen men generellt sett tycker de flesta att det är skönare att kolla på större skärmar, varför Ipads är det smidigaste att ha med sig.

Hur ser filmkulturen ut i Sverige?

Den svenska filmkulturen har flera år på nacken. Den började nämligen för flera årtionden sedan genom filmatiseringar kring emigrationen till USA och Sverige under andra världskriget. Generellt sett klassas Sverige dock som ett land där fokus ligger på deckare och draman. Anledningarna till detta är flera, bland annat att det är dyrt att göra flashiga actionfilmer, men också att svenskar är mer intresserade av gåtor och draman. Detta syns tydligt genom filmer som Wallander, Beck och Män som hatar kvinnor. Dessa filmer är bara några av de klassiker som fortfarande sänds på TV i Sverige.

Populära svenska filmer

De allra mest populära svenska filmerna under de senaste åren skildrar dock en del sanningar som finns i samhället. En av dessa filmer är En man som heter Ove, vilket är en film som handlar om en mycket ensam man som lever i Sverige och är irriterad på sina grannar. Detta avspeglar nämligen många svenskars liv, där många äldre lever i ensamhet och kan uppfattas som relativt bittra. En annan bra film som återspeglar verkligheten är filmen Ondskan som också riktar kritik mot de olika friskolorna som i årtionden haft problem med mobbning och utanförskap.

Dock finns det en del roliga filmer också, där Sunes sommar och Jönssonligan tillhör klassiker som nästan alla har sett. Utöver dessa så är också Astrid Lindgrens filmer om Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga fortfarande populära. I själva verket är de så pass populära att vuxna än idag tycker om att titta på dem.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *