Roliga filmtips i coronatider

I det världsläge vi befinner oss i just nu råder det väldigt mycket osäkerhet inför framtiden. I takt med coronavirusets framfart så drabbas vi alla, om än på olika sätt. Det gäller verkligen att följa de rekommendationer som myndigheterna ger för att begränsa spridningen och i längden även minska dödsfallen av detta hemska virus.

Det är som sagt väldigt många som drabbas. Personer över 70 år ska hålla sig hemma. Vi alla ska hålla goda avstånd till dem vi stöter på och många företag får stora ekonomiska smällar då de måste stänga ner sina lokaler eller varsla personal. Liv är givetvis det primära att skydda i en sån här situation, men det är samtidigt ett väldigt ostabilt ekonomiskt läge för många företagare. Tyvärr får flera av dem räkna med att deras företag går i konkurs och att de måste göra något annat framöver. Andra som är hårt ekonomiskt drabbade kan dock ansöka om företagskredit utan startavgift eller bindningstid. Förhoppningsvis kan det bli räddningen för många företag på lite längre sikt.

Hur ska man fördriva dagarna under virusets framfart?

Livet begränsas en aning under denna tid. Detta då man helst ska hålla sig hemma så mycket som möjligt för att minska risken att smittas, men även minska risken att sjukvården blir för hårt belastad. Det blir kort och gott en ofrivillig husarrest som man helt enkelt får göra det bästa av. Ett bra exempel på tidsfördriv är då att titta på film. Det är både roligt och mysigt att krypa ner i soffan, gärna med något gott tilltugg, och njuta av en riktigt bra film. Kommer du inte på vilka filmer du vill se? Då får du några tips nedan. Fokus kommer ligga på filmer man kan skratta åt då det är det vi verkligen behöver i dessa tider.

Solsidan

Den oerhört populära serien Solsidan finns nu även som långfilm. Här får man följa de tre familjerna från Solsidan. Som vanligt kantas deras liv av små och större problem, och i denna film är det Freddans pappa Mauritz som är ett av dem, i alla fall för Freddan. Anette och Ove försöker få barn och det hela slutar i ett stort kaos, där Ove givetvis spelar en av huvudrollerna. Helt klart en film värd att se.

Kvarteret Skatan reser till Laholm

Denna film är från 2012 och här ska gänget på sin årliga resa till Laholm, vilket i synnerhet Ulf ser fram emot. Dock ändras planerna först till att resan inte blir av, men då drar Ulf till med en av de dummaste lögnerna han kan komma på och resan till Laholm blir av. Väl där händer ungefär allt och lite till, det vill säga allt är som vanligt när det handlar om Kvarteret Skatan.

Har du inte sett dessa filmer kan du sk(r)atta dig lycklig för då har du verkligen något att se fram emot!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *