Triss i Divergent-filmerna

Divergent-trilogin utspelar sig i en futuristisk dystopi

Om du är ett fan av science fiction har du säkert inte missat Divergent från 2014. Denna nyskapande film är regisserad av Neil Burger och är byggd på novellen med samma namn, skriven av Veronica Roth. Denna film var den första i en serie av Divergent-filmer som ska följa på varandra. Historien utspelar sig i ett dystopiskt samhälle där jorden har gått under och människor är uppdelade baserat på deras egenskaper att tillföra nytta till samhället. Sedan den första filmen släpptes har några av uppföljarna kommit och den tredje filmen i Divergent-serien får svalt mottagande av fansen.

En politisk film

Jorden har i princip gått under helt och hållet. Det lilla som finns kvar är delar av Chicago, där ett fåtal människor har i uppdrag att bygga upp en värld och rädda människan från total förintelse. För att vara så effektiva som möjligt, har man delat upp alla kvarvarande människor baserat på deras kompetenser och styrkor. Dock finns det en del människor som inte hamnar i något fack alls, och har därför inga rättigheter eller privilegier i samhället. När människorna i detta samhälle är 16 år genomgås en utvärdering av deras färdigheter och de delas då in i vad som påminner om kasterna i nutida Indien. Många anser att dessa filmer har tydliga politiska budskap och att de är lika mycket en kommentar kring orättvisor i vårt samhälle som de är rena science fiction-filmer. Om du vill nå ut med ditt eller ditt företags budskap utan att göra en hel film om det, använd dig av en webbyrå Stockholm istället.triss-i-divergent-filmerna-2

Många science-fiction fantaster och fans till filmens trilogi fick positiva nyheter tidigare i år. författaren bakom Divergent släpper nytt som kommer att uppdagas senare i år. Det vi vet om detta är att det kommer att handla om liknande ämnen och garanterat vara en blandning av spännande dramaturgi och politiska budskap. Författaren Veronica Roth föddes år 1988 i New York och hade skrivit en rad populära böcker innan hon gav sig på trilogin om Divergent. De senaste åren i hennes liv har hon tillbringat i Chicago, och enligt henne själv hjälpte detta faktum när hon skulle ge bild och färg till just denna stad i sina böcker. Veronica Roth anser att filmatiseringarna av hennes verk har varit lyckade projekt och hon ser fram emot att starta på nya historier. Trots hård kritik från vissa fans har filmerna spelat in många miljoner dollar på vita duken och en fjärde film är på väg under 2016.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *